Zatvorena vrata Dvorane za rukometaše Gradačca
Krenuli su na trening, ali...

Doborac: Ovo više stvarno nema smisla

Zatvorena vrata Dvorane za rukometaše Gradačca

E. Škorić

Rukometaši Gradačca nemalo su ostali zatečeni kada su vraćeni na ulazu Sportske dvorane Gradačačkog sajma, gdje su trebali odraditi  trening pred važnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Izviđača.

Rukometni klub Gradačac jedna je od svjetlijih tačaka u bh. sportu, te na najbolji način predstavlja svoj grad. Poznato je da su sportski kolektivi u Gradačcu dosta uspješni posljednjih godina (OK Kula, NK Zvijezda, RK Gradačac...), te su, nema sumnje, članovi pomenutih klubova ponos svih ljudi u gradu Zmaja od Bosne.

Iako iza sebe imaju niz od 12 utakmica bez poraza, iskustvo igranja evropskih utakmica, nekoliko dobrih sezona u  Premijer ligi, rukometaši Gradačca, odnosno njihov rad, tako se barem u prvi mah čini, ne cijeni se dovoljno.

Današnji trening, dva dana uoči utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Izviđača iz Ljubuškog, nije održan. Igrače Gradačca dočekala su zatvorena vrata Sportske dvorane. Tek im je objašnjeno da ne mogu trenirati jer nisu izmirena dugovanja. Dugovanja nije izmirila Općina Gradačac, koja za 2012. godinu plaća rukometašima najam Dvorane. Nema novca, nema treninga.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da rukometaši ne mogu trenirati u svom "dvorištu". I ranije su znali svoje treninge obavljati u susjednom Srebreniku, Modriči, Pelagićevu... I ko zna dokad će se trajati ovakvo stanje. U Gradačcu posljednjih godina sport cvjeta, ali nažalost ovakve stvari ga nazaduju i otežavaju njegov razvoj.

"Večeras je u toku noći sastanak Upravnog odbora RK Gradačac i oni (čanovi Uprave, op.a) će iznijeti stav glede ovog problema sa zatvaranjem dvorane", govori trener RK Gradačac, Mehmed Doborac, za SportSport.ba, te nastavlja:

"Mogu reći da utakmica četvrtfinala Kupa protiv Izviđača, bez planirana tri treninga, neće ponuditi isti kvalitet. Žao mi je što se to dešava i ovo nije prvi put da smo vraćeni. To je nekakav odnos neriješen između Općine i Sportske dvorane, odnosno njenih vlasnika".

"Nema, stvarno, nikakvog smisla. Odigrali smo 12 utakmica bez poraza i odigrali bi dobro sigurno i ovu utakmicu protiv Izviđača u Kupu, ali to će biti puno teže u ovakvim okolnostima. Nekorektno prema nama. Nama za 2012. godinu Općina plaća dvoranu, ali... Ipak, volio bih, kao što sam rekao, da se ove stvari riješe i da klub nastavi sa radom, da i dalje u jednom dobrom svjetlu predstavlja naš grad", za kraj će vidno razočarani Doborac, jedna od istinskih sportskih legendi Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.