Završnica SEHA lige

Završni turnir za popravljanje opšteg dojma

Završnica SEHA lige

M. Maksimović

Rukometna SEHA liga je stigla do samog kraja. Zagreb je ovog vikenda domaćin završnog Final Four turnira. U polufinalu se danas sastaju Metalurg i Tatran Prešov odnosno CO Zagreb - Vardar.

Liga je u svojoj prvoj godini imala dosta problema, ali je uspjela doći do kraja i upravo bi ovaj završni turnir trebao donekle popraviti sliku o ovom takmičenju. Kvaliteta četiri sastava nije upitna, možda bi se čak moglo reći da su ekipe u završnici jače nego u ligaškom dijelu takmičenja.

Zagreb kao domaćin i ekipa koja igra četvrtfinale Lige prvaka najbolje kotira. Obrvana brinu povrede vrlo važnih igrača, Balića i Štrleka. Balića boli rame, Štrlek ima problema sa preponama. Vardar bi u polufinalu mogao biti vrlo neugodan protivnik. Veselin Vujović ima vrlo dobro posloženu ekipu sa Nikolićem, Stoilovim, Petrićem, Simovićem, a tu je i Igor Karačić bivši igrač Bosne.

Metalurg također ima jaku ekipu, ali i poprilično umornu, potrošenu. Tu je pet igrača koji su igrali kvalifikacije za OI, a najveći adut je golman Stanić. Ekipu koju vodi Lino Červar mnogi vide u finalu, ali do njega se neće lako doći.

Tatran je u punoj formi, ekipa igra završnicu prvenstva. Trener je Đorđe Rašić, nekada igrač velike Metaloplastike. U Tatranu igraju Ante Kukrika, visoki Dainis Kristopans, vrijedi spomenuti Žarka Pejoviča, Antla, Radcenka, Urbana. U ligaškom dijelu su pobjedili Zagreb.

Prva utakmica polufinala se igra do 15 sati i 30 minuta, sastaju se Metalurg i Tatran Prešov, dok je drugo polufinale na rasporedu od 18 sati. To je duel CO Zagreba i Vardara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.