"Zbog opasnosti u Beograd putujemo bez navijača"

Hrvatska i Srbija uskoro igraju utakmice kvalifikacija za EP

"Zbog opasnosti u Beograd putujemo bez navijača"

Pred rukometnom reprezentacijom Hrvatske su dvije utakmice kvalifkikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, obje protiv selekcije Srbije.

Danas je selektor Hrvatske Lino Červar objavio spisak igrača za pomenute utakmice, a najznačajniji je svakako izostanak Luke Cindrića zbog teške povrede.

Popularni Kauboji prvo gostuju u Beogradu (11.4.), dok će 14. aprila igrati u Zadru.

Nakon objavljivanja spiska, Červar je govorio za hrvatske medije.

"Cilj je osigurati Euro, to nam je najbitnije. Utakmice sa Srbijom će biti teške. Nećemo biti kompletni. Nemamo iluziju da će biti lako, njima je to presudna utakmica i ne sumnjam u atmosferu. Biće teško, bitno je da se plasiramo dalje. Povrede me brinu, ali nema plakanja", izjavio je Červar, prenosi Index.hr.

Potpredsjednik HRS-a Zoran Gobac je istakao da hrvatski navijači neće putovati u Beograd.

"Zbog opasnosti u Beograd neće putovati ni navijači, a ni čelnici saveza. Zbog sigurnosti smo se tako dogovorili sa policijom i oba saveza", istakao je Gobac.

Top Komentari

Svojprisebi
koga boli kita za vas
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi