«Zebre» jednom nogom u finalu

Rukometna liga prvaka

«Zebre» jednom nogom u finalu

Rukometaši Kiela napravili su veliki korak prema plasmanu u finale ovogodišnje Lige prvaka nakon što su večeras, u prvom polufinalnom meču, deklasirali Rhein-Neckar Löwen rezultatom 37:23. Najefikasniji pojedinac bio je Filip Jicha sa 12 golova.

Domaćini su od prve minute krenuli silovito i u 20. je na semaforu stajalo 15:7, da bi na odmoru bilo 20:8!

Već tada je bilo jasno da će gosti doživjeti težak poraz te da će revanš u Mannheimu, koji se igra već za četiri dana predstavljati samo formalnost.

U drugom polufinalnom obračunu španski Ciudad Real je u subotu u Hamburgu  pobijedio domaći HSV sa 30:29 (12:13). Ovaj revanš je zakazan za sedam dana u Španiji.

Rezultati
Hamburg - Ciudad Real 29:30 (13:12), Kiel - Rhein-Neckar Löwen 37:23 (20:8).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti