Zebre ubjedljive protiv Lisica

Kiel ne posustaje

Zebre ubjedljive protiv Lisica

Adnan Beganović

U derbiju 26. kola rukometne Bundeslige vodeći Kiel je bez većih problema savladao Fuchse (36:28).

Popularne Zebre iz Kiela nastavile su sa sjajnim partijama. U derbiju kola, pa i prvenstva, sa ubjedljivih 36:28 Kiel je savladao drugoplasiranu momčad Bundeslige, Fuchse Berlin.

Najefikasniji u dresu Kiela bili su Jicha sa 10, te Andersson sa 9 golova, dok su popularne Lisice predvodili Bult i Romero sa po 6 golova.

Gummersbach je nastavio sa dobrim partijama u drugom dijelu sezone. Sinoć su rukometaši Gummersbacha savladali Eintracht (36:31). Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bili su Pfal sa 10, te Zrnić sa 7 golova, dok je sa 8 golova Tzimourtos bio najefikasniji kod Eintrachta.

Aktuelni prvak HSV na gostovanju je savladao Balingen (26:21), dok su Bergischer i Goppiongen podijelili bodove (27:27).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.