Željo domaće susrete igra u Zetri

Rukometaši sarajevskog tima na pripremama

Željo domaće susrete igra u Zetri

Rukometni klub Željezničar iz Sarajeva nalazio se na pripremama u Srbiji i Crnoj Gori, u sklopu kojih su sarajevski plavi odigrali i dvije kontrolne utakmice.

U prvom susretu sa Pljevljom u Crnoj Gori, Željo je poražen sa 29:25, dok je dan kasnije gostovao u Priboju, gdje je poražen od istoimenog domaćina sa 32:29. Ovo su i pored poraza dobri rezultati za sarajevskog prvoligaša.

"Ove dvije ekipe su članice prvih liga u svojim državama i radi se o veoma kvalitetnim sastavima tako da ove poraze možemo smatrati solidnim rezultatom, pogotovo što se se mi još uvijek nalazimo u fazi priprema. Nažalost, povrijedila su nam se trojica igrača i to je ono što nam je malo poremetilo ritam priprema. Ipak, bez obzira na sve, momci su pružili svoj maksimum i predstavili Željezničar, ali i bh. rukomet u jako dobrom svijetlu i tako najavili siguran povratak u društvo najboljih naredne sezone", rekao je za SportSport.ba pomoćni trener sarajevske ekipe Sanjin Kolaković.

Član Prve lige Federacije BiH, Rukometni klub Željezničar svoje će domaće utakmice ove sezone igrati u Olimpijskoj dvorani Zetra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.