Željo se pobjedom plasirao u Premijer ligu

Prva liga FBiH za rukometaše

Željo se pobjedom plasirao u Premijer ligu

Rukometaši sarajevskog Željezničara pobjedom su u posljednjem kolu Prve lige Federacije nad Borcem iz Travnika potvrdili plasman u elitni razred bh. rukometa.

Sarajevski Plavi dominirali su svih 60 minuta utakmice, te na kraju sasvim zasluženo došli do pobjede. Bila je to 24. pobjeda Željezničara ove sezone, čime su se sarajevski Plavi ponovo vratili u društvo najboljih.

Krajnji rezultat glasio je 40:21, što dovoljno govori koliko su Željini rukometaši danas bili bolji na parketu od protivnika iz Travnika. Nakon što je sudija označio kraj susreta, započelo je veliko slavlje među igračima i stručnim štabom RK Željezničar.

"Drago mi je zbog ekipe, kluba i navijača što će Željo naredne sezone igrati Premijer ligu. Nadam se da u društvu najboljih nećemo biti samo prolaznici, te očekujem da Željezničar naredne sezone igra bitnu ulogu u Premijer ligi", kazao je pomoćni trener Željezničara, Sanjin Kolaković, za SportSport.ba nakon utakmice.



RK Željezničar - RK Borac Travnik 40:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.