Lea Serdarević će nastupati za Bosnu i Hercegovinu

Jedna od najboljih golmanica francuskog šampionata

Lea Serdarević će nastupati za Bosnu i Hercegovinu · Saznajemo

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija BiH uskoro će imati prvo okupljanje nakon 12 godina posta.


Naše djevojke ove godine očekuje prvi krug kvalifikacija za EURO 2022. godine, a u narednim danima dobit ćemo i ime selektora koji će voditi naše djevojke.

Obavljeni su razgovori sa većinom cura koje igraju vani, a za SportSport.ba, direktor ženske rukometne reprezentacije BiH, gospodin Elmir Grabčanović, potvrdio je da će jedna od najboljih golmanica francuske lige, Lea Serdarević braniti za Bosnu i Hercegovinu.

"Obavio sam razgovor sa Leom. Ona je potvrdila da želi da igra za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Grabčanović za SportSport.ba.

Lea Serdarević je bila i na radaru francuske reprezentacije, koja je u samom vrhu svjetskog rukometa. Sjajno je branila za Touloun, a ove sezone pojačala je Paris 92, klub koji puše u leđa ekipama Metza i Bresta, redovnim učesnicima završnice Lige prvaka.

Pomenuta golmanica je sestra Denisa Serdarevića, koji je branio za BiH na omladinskom SP 2013. godine, koje je održano u Bosni i Hercegovini.

Pored Lee, dres BiH bi mogla obući i njena mlađa sestra Emma, koja također igra u Francuskoj.

Direktor Grabčanović nam je još potvrdio da je dosta pozitvnih reakcija i od ostalih cura, većina želi da igra za BiH, tako da uz miks internacionalnih i domaćih igračica iz PLBiH, u budućnosti možemo imati ozbiljnu žensku rukometnu selekciju.

Top Komentari

Pajver
Da ona šta vrijedi igrala bi za Hrvatsku kao i ćamila
1 11
K79
Pa šta ste čekali sve ove godine stručnjaci cccc
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi