Nakon 12 godina pauze ponovo na evropskoj sceni: Ovo su potencijalni protivnici bh. rukometašicama

U prvom krugu kvalifikacija

Nakon 12 godina pauze ponovo na evropskoj sceni: Ovo su potencijalni protivnici bh. rukometašicama

H. Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će prijavljena u kvalifikacije za EURO 2022. godine, potvrđeno je na jučerašnjoj sjednici RSBiH.

Naše seniorke će na evropsku scenu nakon 12 godina pauze, a kvalifikacije će početi od prvog kruga, koji bi se trebao igrati u aprilu, ako situacija sa koronavirusom bude dozvoljavala.

Zbog slabog EHF rankinga, naša selekcija će kvalifikacioni put početi duelima sa ekipama iz donjeg dijela evropskog društva.

Mogući protivnici našim djevojkama su selekcije: Grčke, Izraela, Luksemburga, Finske, Farskih Ostrva, Gruzije, Azerbejdžana, Bugarske, Moldavije.

Ovaj spisak se može i promijeniti, zavisno od toga da li neka od članica EHF-a odluči da ne prijavi žensku selekcija ili ako neka reprezentacije bude direktno prebačena u glavni krug kvalifikacija.

Prethodne kvalifikacije su u prvom krugu imale četiri selekcije, a prije četiri godine u prvom krugu igralo je šest selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi