Crnogorci sretni što igraju protiv BiH: "Imaju navijače koji su skoro kao naši"
Foto - EPA

Selektor Crne Gore Zoran Roganović

Crnogorci sretni što igraju protiv BiH: "Imaju navijače koji su skoro kao naši"

Midhat Šljivak

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čeka selekcije Crne Gore.

Bh. tim će imati novi težak izazov i nakon poraza od Slovenije našoj selekciji u ovo duelu igra samo pobjeda.

Ipak, i Crna Gora će tražiti bodove. Selektor Zoran Roganović ističe da je svjestan da njegovu selekciju čeka težak meč, ali da su svi spremni.

"Utakmica će biti muška. Gdje god da igraju utakmice kod kuće to je pravi doživljaj. Skoro kao kod nas naši navijači", rekao je selektor rukometaša Crne Gore i dodaje:

"Mi volimo takve utakmice. Hajde da uživamo malo na nekom ovakvom gostovanju", poručio je on.

Crnogorci su u prvom kolu savladali Kosovo na svom terenu. Bilo je 29:20, a ova selekcije je po kladionicama blagi favorit u ovom duelu.

Duel BiH - Crna Gora igra se sutra u Sarajevu od 20 sati.

Smajlagić: Nema pritiska

Selektor Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić tvrdi kako za nacionalni tim nema pritiska pred meč s Crnom Gorom.

"Nema pritiska pred duel protiv Crne Gore. Mi težimo da budemo najbolji što možemo. Paralelno radimo na više područja. Ne bježimo od rezultata, želimo da svaki igrač da maksimum. Ne igramo da izgubimo, igramo da budemo što bolji", istakao je Smajlagić i dodao je:

"Trebamo imati strategiju koja će davati pobjede, ne smije nas ništa iznenaditi. Protiv Slovenije nam je bila prva utakmica u ovom rosteru i to protiv ekipe koja je sastavlje od vrhunskih rukometaša. Nećemo biti nerealni, rukomet se mora igrati 60 minuta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi