Žrijeb nije pomilovao rukometaše Bosne

EHF Liga prvaka

Žrijeb nije pomilovao rukometaše Bosne

Edmir Škorić

Rukometaši sarajevske Bosne igrat će u grupi D, koju slobodno možemo nazvati "grupom smrti". Pored našeg predstavnika, tu su još i Ciudad Real, Flensburg, CO Zagreb, St. Petersburg i Constanta.

U sjedištu Evropske rukometne federacije (EHF) u Beču održan je žrijeb parova grupne faze Lige prvaka za narednu sezonu.

Bh. predstavnik Bosna BH Gas Sarajevo igrat će u skupini D zajedno sa španjolskim predstavnikom Ciudad Realom, hrvatskim prvakom CO Zagrebom, ruskim St. Petersburgom, njemačkim Flenburgom, te rumunskom Constantom.

Rukometaši Bosne prošle su sezone pružali dobre partije u Ligi prvaka i bili nadomak šesnaestine finala, no gledajući protivnike u grupi, zaista je teško očekivati prolaz našeg predstavnika.

Finale ovogodišnje Lige prvaka igrat će se Lanxess Arena dvorani u Koelnu.


Grupa A:

1. THW Kiel
2. Celje Pivovarna Laško
3. Barcelona
4. Chambery
5. 1. iz kval. grupe W
6. KS Vive Targi Kielce

Grupa B:
1. Veszprem
2. Montpellier
3. HSV Hamburg
4. KIF Kolding
5. IK Savehof
6. 1. iz kval. grupe 1

Grupa C:
1. Chekhovski Medvedi
2. Aab Handball
3. Pick Szeged
4. CRB Valladolid
5. Schaffhausen
6. 1. iz kval. grupe 2

Grupa D:
1. Ciudad Real
2. CO Zagreb
3. St. Petersburg
4. Flensburg
5. RK Bosna Sarajevo
6. HCM Constanta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti