Zrinjski domaćin Bosni Prevent

Rukometna Premijer liga BiH, 9. kolo

Zrinjski domaćin Bosni Prevent

U okviru 9. kola Rukometne Premijer lige BiH u petak 13.11.2009. godine u Mostaru se igra meč između RK Zrinjski i RK Bosna Prevent.

Sezona za Visočane nije počela na najbolji način, iako su najavljivali borbu za sami vrh, trenutno se nalaze samo jedno mjesto iznad zone ispadanja. Utakmica u Mostaru mogla bi biti prekretnica, i prilika da se osvoje prvi gostujući bodovi. Ipak u taboru Visočana spuštaju loptu na zemlju i svjesni su snage protivnika:

"I mi i Zrinjski smo loše počeli sezonu, a obzirom da su ovo dvije ekipe koje bi po tradiciji trebale biti u samom vrhu bh rukometa, očekujemo jednu neizvjesnu utakmicu, jer i oni i mi želimo da pobjedom nastavimo prvenstvo! Oni su se pojačali internacionalcem Uničaninom, što je zasigurno podiglo kvalitet ekipe!", govori Senad Skopljak, trener Bosne Prevent.

"Mala prednost naše ekipe je možda kvalitetniji igrački kadar, iako imamo problema sa sklapanjem našeg tima za predstojeći meč, Hasagić i Karavelić su povrijeđeni, Čakić ima gnojnu anginu, a Hurem je gripozan, ali bez obzira na sve mi ćemo ozbiljno pristupiti utakmici i dati sve od sebe da zabilježimo pozitivan rezultat.", završava Skopljak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti