Zrinjski kreće u ponedjeljak

Počinju pripreme

Zrinjski kreće u ponedjeljak

E. Čaušević

Rukometaši Zrinjskog pripreme za novu sezonu započet će u ponedjeljak. Aktualni osvajač Kupa naše zemlje odmarao je od sredine juna, pa se može konstatovati da su igrači dobro odmorili, uz očekivanja da u dobrom raspoloženju dođu na prozivku.

Klub su tokom pauze napustili Matej Sarajlić koji karijeru nastavlja u Poljskoj, te Darko Martinović koji je nedavno dobio stalno zaposlenje i prestao se aktivno baviti sportom. S druge strane Zrinjski je angažovao Martina Kordića i Gorana Anđelića.

Ekipa će nakon sedam dana u Mostaru dva ciklusa treninga odraditi na Blidinju. Sezona u Premijer ligi kreće u septembru, dok će Zrinjski takmičenje u EHF kupu započeti u trećem kolu koje je na programu u novembru. Protivnik je gruzijski Batumi. 

Nedavno su iz Zrinjskog Gruzijcima predložili da se obje utakmice zbog manjih troškova igraju u jednoj državi. Njihova želja je da budu domaćini dvomeča koji bi se u slučaju da mostarska dvorana ne bude stekla uvjete, igrao u Širokom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije