Zrinjski najbolji u Mostaru
Tri dana rukometa u Mostaru

Završen Međunarodni turnir u Mostaru

Zrinjski najbolji u Mostaru

M. Maksimović

Od petka od nedelje Mostar je bio domaćin Međunarodnog rukometnog turnira '' Voljenom gradu Mostar 2009.'' na kojem je ove godine učestvovalo šest ekipe.

Uz domaćina Lokomotivu, na turniru smo gledali i preostala dva kluba iz Mostara, ekipu Katarine i Zrinjskog odnosno Željezničar iz Hadžića te Inu Goricu iz Podgorice odnosno Omladinsku reprezentaciju BiH.

Nakon dva utakmica po grupama, u nedelju se igralo za plasman. U prvoj utakmici dana, Omladinska reprezentacija BiH je pobjedila Inu Goricu iz Podgorice 37:30 zauzevši peto mjesto. U duelu za treće mjesto Lokomotiva je nadigrala Željezničar iz Hadžića 30:21.

Na kraju smo gledali zanimljivo finale u kojem je Zrinjski bio bolji od Katarine 23:21 Najbolja igračica turnira, Ivana Mlakić dolazi iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac i golman iz sastava Ine Gorice. Najbolji golman je Jelena Tomašević, najbolji strijelac Tamara Nenezić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.