Zrinjski slavio u Derventi

Premijer liga za rukometaše, 15. kolo

Zrinjski slavio u Derventi

Edmir Škorić

U okviru 17. kola Premier lige BiH RK Derventa je pred oko 600 gledalaca ugostila trećeplasiranu ekipu Zrinjskog iz Mostara.

Povela je prva Derventa, igralo se gol za golom.Golmani dviju ekipa nisu se isticali u prvome dijelu što pokazuje i mnogo golova u prvih pola sata. Završeno je prvo poluvrijeme rezultatom 16:17 za goste iz Mostara.

U drugom djelu Derventa je kakav takav otpor pružala do 40. minute i onda su gosti samo povećavali svoju prednost, bilo je i + 9 za Plemiće.

Mostarci smanjuju tenpo igre, ali ni to nije bilo dovoljno da se Derventa približi gostima jer je golman Zrinjskog Granić branio praktično sve - sedmerce, čiste zicere... Rezultat na kraju glasio je 31:35 za Zrinjski.

RK Derventa: Marić 2, Zekić, Sibinčić 5, Todorić 3, Vukojčić, Zemunović, Škrga 1, Ristić 1, Marceta 10, Gavrić 8, Bjelić, Madžarević, Lukić 1, Lazarević. Trener:Zoran Petričević.

HMRK Zrinjski: Granić, Dominiković, Perić 2, Delić 4, Zubac, Zadro 6, Paradzžik, Bošnjak, Džeba 3, Jurković, Boban, Mandarić 9, Herceg 8, Pehar 3. Trener: Zoran Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti