ŽRK Borac odustao od Evrope

Uzalud titula, ŽRK Borac napušten od svih

ŽRK Borac odustao od Evrope

Adnan Beganović

Aktuelne šampionke i osvajačice kupa Bosne i Hercegovine, rukometašice banjalučkog Borca, iako su svojim rezultatima obezbjedile učešće u evropskom takmičenju, ove godine ipak neće igrati van granica naše države.

Da je stanje u ženskom klupskom rukometu u našoj državi u najmanju ruku kritično pokazuju i vijesti koje dolaze iz Banja Luke. Ženski rukometni klub Borac iako najuspješniji sportski kolektiv u manjem entitetu suočen je sa velikim financijskim problemima zbog kojih su morali otkazati nastup u kupu EHF.

„Ovu sezonu nismo u mogućnosti nastupati u Evropi. Razlog je dobro poznat, a to su financije. Ženski sport je na margini i bojim se da za koju godinu uopšte neće postojati Premijer liga za rukometašice jer gotovo svi klubovi su u velikim financijskim problemima i veliko je pitanje da li ćemo u bližoj budućnosti imati novca i za putne troškove. Žao mi je, ali mi moramo misliti i na naše igračice i stav Uprave kluba je da nam je mnogo bolje imati sredstava za plate, koje su doista mizerne, nego izaći na evropsku pa onda cijelu godinu razmišljati da li ćemo moći isplatiti naše rukometašice“, rekao je za SportSport.ba Rade Unčanin, trener banjalučkih rukometašica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.