Carter veganskom dijetom protiv Kronove bolesti

Desetak dana se hrani samo voćem i povrćem

Carter veganskom dijetom protiv Kronove bolesti

Adnan Beganović

Naredne sedmice u Manchesteru je na rasporedu Ladbrokes Players Championship na kojem će se neki od najboljih svjetskih snooker igrača boriti za glavnu nagradu od 100.000 funti.

Na Ladbrokes Players Championshipu učestvovat će i Alister Carter koji će u 1. kolu snage odmjeriti sa Graeme Dottom, a uoči nastupa u Manchesteru Kapetan Carter se dobro osjeća.

"Nisam bio loš na Ladbrokes World Grand Prixu, ali sam razočaran zbog poraza u četvrtfinalu. Nadao sam se da ću se uspjeti vratiti među 16 najboljih igrača, ali realno moj cilj je do Mastersa naredne sezone biti među TOP 16", izjavio je Carter koji se trenutno nalazi na 28. mjestu rang liste najboljih snooker igrača.

Kapetan Carter se već 13 godina bori sa Kronovom bolesti, a u posljednje tri godina u dva navrata se borio sa tumor. Prvo je Carteru dijagnosticiran tumor na testisima, pa onda i na plućima. Danas se osjeća veoma dobro ali zbog Kronove bolesti doktori su mu preporučili operativni zahvat što je on odbio.

"Ne želim operaciju na stomaku, jer ne vjerujem da je to rješenje. U posljednjih desetak dana sam na ljekovitoj dijeti koja uključuje samo voće i povrće. Osjećam se dobro i očekujem da će tako biti i u budućnosti", zajključio je Carter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije