Čudo od djeteta "pomelo" Goulda

Sijun se bori za 3. kolo

Čudo od djeteta "pomelo" Goulda

A. Beganović

Nakon PTC Finala na kojem je titulu osvojio Mark Allen najbolji snooker igrači preselili su se u Aziju gdje je na rasporedu rangirajući turnir China Open, koji se igra za nagradni fond 478.000 funti.

U protekla dva dana kompletirano je 1. kolo China Opena, dok su u toku mečevi 2. kola, a do senzacionalne pobjede na otvaranju turnira stigao je 15.godišnji domaći igrač Yuan Sijun.

U 1. kolu 15-godišnje čudo od djeteta bilo je bolje od 14. nositelja Martina Goulda. Mladi Kinez je slavio na nevjerovatnih 5:0 po frameovima.

Prvo kolo bilo je kobno i za 7. nositelja Barryja Hawkinsa od kojeg je u devet frameova (5:4) bio bolji Tian Pengfei. Plasman u 3. kolu do sada su između ostalog osigurali John Higgins, te Stephene Maguire. Higgins je u 2. kolu bio bolji od Marka Joycea, dok je Maguire kojem je potreban prolaz u polufinale kako bi izbjegao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, u 2. kolu bio bolji od Jacka Lisowskog. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi