Fantastično finale: Mladi Kinez izgubio već dobijeno, Robertsonu titula

Scottish Open

Fantastično finale: Mladi Kinez izgubio već dobijeno, Robertsonu titula

Australijanac Neil Robertson je uspio režirati veliki preokret u finalu Scottish Opena, te se pobjedom (9:8) nad Caom Yupengom okitio titulom pobjednika ovog prestižnog turnira.

Mladi Kinez je fantastično otvorio svoje prvo veliko finale u karijeri. Cao je lagano došao do prednosti od 5:3, da bi potom imao i, činilo se, nedostižnih 8:4.

Cao je, dakle, došao veoma blizu svoje prve velike titule, te ga je u pretposljednjem frejmu crna kugla dijelila od iste.

Ipak, Robertson je prvo smanjio zaostatak na 8:7, a iako je "meč lopta" mladog Caoa visila u zraku sve do samog finiša njihovog duela, u dramatičnoj završnici je staloženiji i uspješniji bio Australijanac.

Tako je na kraju Robertson, svjetski prvak iz 2010. godine, uspio podići trofej "Stephen Handry" i "u džep" staviti prvu nagradu u iznostu od 70.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi