Gilbert pružio snažan otpor O'Sullivanu

Ronnie u 2. kolu Svjetskog prvenstva

Gilbert pružio snažan otpor O'Sullivanu

Adnan Beganović

Peterostruki svjetski prvak i jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova Ronnie O'Sullivan plasirao se u 2. kolo Svjetsko prvenstvo koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru za nagradni fodn od oko 1.5 miliona funti.

Najtalentovaniji snooker igrač, a po ocjenama mnogobrojnih stručnjaka i najbolji svih vremena u 1. kolu Svjetskog prvenstva odmjerio je snage sa Davidom Gilbertom.

Apsolutni favorit nije briljirao, dok je Gilbert igrao sjajno, no na kraju je slavio O'Sullivan rezultatom 10:7 po frameovima. Nakon prve sesije Ronnie je imao prrednost od tri framea (6:3), a na petnaestominutni odmor u drugoj sesiji otišlo se pri rezultatom 8:5.

Gilbert je uspio smanjiti na 8:6, pa i na 9:7, ali iskusni Sullivan iako nije igrao onako kako može i zna, nije gubio glavu i na kraju je meč rutinski priveo kraju.

Na meču je viđen samo jedan trocifreni break i to od strane O'Sullivana koji je u 12. frameu za jednim dolaskom za stol naredao 101 poen.

U 2. kolu peterostruki svjetski prvak snage će odmjeriti sa boljim iz meča Bary Hawkins - Zhang Anda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi