Higgins osvojio China Championship

U finalu bolji od Binghama

Higgins osvojio China Championship

Adnan Beganović

U kineskom Guangzhou završen je profesionalni snooker turnir China Championship koji se igrao za nagradni fond od 650.000 funti.

Iako nije rangirajući turnir China Championship okupio je skoro sve najbolje snooker igrača na svijetu, a u finale su se plasirali John Higgins i Stuart Bingham.

U duelu dva svjetska šampiona bolje se snašao Higgins koji je slavio rezultatom 10:7 po frameovima, a meč je odlučen u samom finišu.

Naime, nakon četrnaest odigranih frameova rezultat je glasio 7:7 da bi naredna tri i to u velikom stilu (tri trocifrena breaka) u svoju korist riješio Higgins koji je tako stigao do nove titule ali i novčanog iznosa od 200.000 funti.

Do finala Higgins je pobijedio Marka Allena (9:3), Allistera Cartera (6:2), te Marka Williamsa (6:4), dok je Bingham bio bolji od Liang Wenboa (6:2), Michaela Holeta (6:5), te Shauna Murphyja (9:8).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti