Higgins protiv Hawkinsa za rekordnu petu titulu Welsh Opena

Higgins protiv Hawkinsa za rekordnu petu titulu Welsh Opena

E. Škorić

John Higgins će igrati protiv Barryja Hawkinsa u finalu Welsh Opena.

Hawkins je sa 6:4 bio bolji od Saengkhama, dok je Higgins, jedan od najvećih snooker majstora, u drugom polufialu bio siguran protiv Garyja Wilsona.

Higgins je očekivano slavio i iskoristio je ulogu favorita, a rezultat od 6:2 govori da je dominirao većim dijelom ovog meča.

On ima, kao i Ronnie O'Sullivan, četiri naslova Welhs Opena, pa sada ide po rekordnu petu titulu.

"Bilo bi sjajno ostvariti taj rekord, ali nemojte misliti da i Barry neće dati sve od sebe da osvoji prvu titulu. Mislim da će biti sjajno finale", rekao je Higgins nakon meča za BBC Wales.

"Ako budem igrao kao u polufinalu, onda u finalu nemam šta da tražim. Probat ću da budem jednako dobar kao u četvrtfinalu i da dođem do svog prvog naslova", kazao je Hawkins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi