Kakva šteta: Ronnie O'Sullivan se privremeno povlači

Uoči početka nove sezone stigle loše vijesti

Kakva šteta: Ronnie O'Sullivan se privremeno povlači

Adnan Beganović

Jedan od najboljih snooker igrača svih vremena, aktuelni svjetski prvak Ronnie O'Sullivan privremeno se povlači iz sporta koji je popularnost stekao ponajviše zahvaljujući upravo njemu.

Snooker ostaje bez neponovljivog Ronniea O'Sullivana, a da li će ovaj majstor ikada više zaigrati na profesionalnom nivou teško je reći.

Naime, Ronnie "Raketa" O Sullivan odbio je potpisati ugovor sa Svjetskom snooker federacijom, koji svi igrači potpisuju prije početka nove sezone.

Ronnie je već duže vrijeme nezadovoljan odnosom prema igračima, a danas je donio odluku, koja će sasvim sigurno nanijeti mnogo štete ovom sportu.

"Odlučio sam da za sada ne nastupam na turnirama, uključujući ovogodišnju Premier ligu i WPBSA rangirajuće turnire. Ugovor nisam potpisao jer smatram da je previše težak za nas igrače, a ja sam u fazi karijere u kojoj se za tako nešto ne želim vezati. Još uvijek želim igrati snooker, posjetiti mjesta širom svijeta, poput Kine, gdje je ovaj sport jako dobro prihvaćen. Nadam se da ću u budućnosti na neki način ostati vezan za ovaj sport", istakao je Ronnie.

Ovu informaciju potvrdio je i jedan od čelnih ljudi Svjetske snooker organizacije, Barry Hearn.

"Ronnie se uvijek može vratiti, ali samo kad potpiše ugovor koji je važeći za sve igrače", istakao je Hearn.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti