Kenan Terzić osvajač prvog kola Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH

Višestruki državni šampion

Kenan Terzić osvajač prvog kola Carlsberg snooker državnog prvenstva BiH

Višestruki državni šampion Kenan Terzić, osvojio je prvo kolo Carlsberg snooker državnog
prvenstva BiH u Sarajevu.

Proteklog vikenda u snooker klubovima „Union Jack“ i „Mercur“ odigrano je prvo kolo državnog prvenstva u snookeru za diviziju Sarajevo. Dvadeset i tri igrača iz sarajevskih klubova odmjerili su svoje snage na četiri profesionalna Riley snooker stola a po prvi put u historiji u BiH igralo se sa „1G“ profesionalnim kuglama.

Prvo i drugo kolo takmičenja odigrano je po sistemu bolji od tri frejma, dok su polufinalni mečevi odigrani na bolji od pet i finale na bolji od 7 frejmova.

U prva dva kruga takmičenja nije bilo posebnih iznenađenja te su se u četvrtfinale probili najbolji igrači iz Sarajeva. Za razliku od prva dva kola takmičenja, u četvrtfinalu desilo se da izvanredni Adel Kalabušić izbaci pretprošlogodišnjeg trećeplasiranog igrača u državi, Mustafu Husovića i to rezultatom 3:1.

Jednako interesantan meč odigrao se između Maka Čengića i Suada Karišika, veterana ove discipline koji je slavio sa rezultatom 3:1.

Finale prije finala bio je četvrtfinalni meč između dva višestruka državna prvaka i naša dva najbolja igrača u BiH - aktuelnog državnog prvaka Marija Želje Miloševića te viceprvaka države Kenana Terzića. Posmatrači su mogli uživati u predivnom meču punom velikih brejkova i odlične defanzivne igre. Tradicionalno, meč ove dvojice velikana završio se u odlučujućem frejmu, kojeg je ovaj put slavio Terzić nakon što je napravio brejk od 48 poena, što se za Miloševića u ovom momentu činilo nedostižnim.

U polufinalu Rijad Šišić je slavio protiv Kalabušića 3:0, a istim rezultatom slavio je i Terzić protiv Karišika.

Od finalnog meča se dosta očekivalo obzirom da su oba igrača svoje prethodne mečeve riješili bez izgubljenog frejma. To je govorilo mnogo o formi obojice igrača plasiranih u top tri u državi. Nešto lošiju igru pokazao je mlađi od dvojice Šišić, koji je na kraju izgubio rezultatom 4:1;

Prvo kolo Carlsberg snooker državnog prvenstva za diviziju Tuzla igraće se već narednog vikenda 21. i 22.09.19. u snooker klubu „Click“. To će biti interesantan vikend za ljubitelje snookera u Tuzli obzirom da će moći gledati nekadašnje viceprvake države Roberta Kovačevića i Edina Kovačevića.

Sva dešavanja, rezultate te rangirnu listu moći ćete pratiti na oficijelnim Facebook i web stranicama: www.bilijar.ba i www. snooker.org.ba, SnookerBiH i Snooker Organizacija BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi