Kraj za Selbyja, Trump siguran

World Grand Prix

Kraj za Selbyja, Trump siguran

Adnan Beganović

Plasman u drugu rundu snooker World Grand Prixa osigurali juče su osigurali Shaun Murphy, Tom Ford, Allister Carter, Thepchaiya Un-Nooh, Judd Trump, Liang Wenbo, Stuart Bingham, Mark Allen i Kyren Wilson. 

U jednom od derbija 1. kola Judd Trump se bez većih problema obračunao sa Markom Williamsom (4:1), dok je akjtuelni svjetski prvak istim rezultatom savladao Davida Gilberta.

Jedini duel koji je otišao u sedmi odlučujući frame bio je onaj između Un-Nooha i Fua, a rezultatom 4:3 slavio je snooker igrač sa Tajlanda. Shaun Murphy je s maksimalnih 4:0 savladao Michaela Whitea, dok je do iznenađujuće pobjede stigao Tom Ford koji je rezultatom 4:2 savladao Marka Selbyja.

Mark Allen nije imao većih problema u duelu sa Davidom Graceom (4:2), Liang Wenbo je protiv Graeme Dotta bio još ubjedljiviji (4:1), Allister Carter je nadigrao Lucu Bracela (4:1), dok je Kyren Wilson bio bolji od Jamieja Jonesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi