Marco Fu prvi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u snookeru

U osmini finala bolji od McGilla

Marco Fu prvi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u snookeru

Adnan Beganović

Marco Fu je prvi četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u snookeru koje se igra u Sheffieldu u legendarnom Crucible Thetaru za nagradni fond od 1.5 miliona funti.

U prvom završenom meču osmine finala Fu je rezultatom 13:9 po frameovima pobijedio Anthonyja McGilla. Fu je bolje otvorio meč, nakon prve sesije imao je prednost od dva framea (5:3), no početak druge pripao je McGillu.

S tri uzastopno osvojena framea McGill je preokrenuo rezultat u svoju korist, no Fu nije gubio glavu, odnosno osvojio je naredna dva framea i povo je stigao do prednosti (7:6), koju dio kraja meča nije ispuštao iz svojih ruku.

Na meču su viđena dva trocifrena breaka i to oba je napravio Fu. Prvi od 102 poena u trinaestom frameu, a drugi od 100 poena u dvadesetom frameu. Fu se tako po prvi put nakon 2006. godine, kada je igrao u polufinalu, plasirao među osam najboljih snooker igrača na Svjetskom prvenstvu, a u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz duela Barryja Hawkinsa i Ronnieja O'Sullivana.

Dvije sesije svog meča osmine finala odigrali su Allister Carter i Alan McManus, a prednost ima Kapetan Carter (9:7), dok je nakon prve sesije meča Sama Bairda i Marka Selbyja rezultat 4:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti