Mario-Željo Milošević ubilježio historijski break iz igre

Novi podvig državnog prvaka

Mario-Željo Milošević ubilježio historijski break iz igre

Najbolji bh. igrač snookera otkako se ovaj sport uopće upražnjava na našem prostoru, Mario-Željo Milošević jučer je u svom klubu Union Jack napravio najveći break iz igre, nanizavši 95 poena.

Milošević, inače 18-godišnji seniorski državni prvak u snookeru, dosad je četiri puta pravio maximalni break (147), ali na treningu (bez protivnika). Ovoga puta napravio je pravi podvig na meču što je pokazatelj konstantnog napretka ovoga posvećenog i talentovanog mladića.

Mario je također nedavno nastupao u kvalifikacijama za jedan rangirni turnir iz world snooker serije, postavši prvi igrač iz naše zemlje kojem je to pošlo za rukom.

Na tom turniru u Furthu, Paul Hunter Classicu, titulu je odnio  Michael White koji je u finalu pobijedio Shauna Murphyja 4:2, a učestvovalo je također još mnogo velikih svjetskih imena: Ken Doherty, Ben Woollaston, Alan McManus, Kyren Wilson... ali i najbolji igrač današnjice Mark Selby.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi