Mark Selby eliminiran u drugom kolu UK Championshipa, ispao i Trump
Judd Trump je uz Marka Selbyja i Dinga Jinhuija bio među tri najbolje rangirana igrača na turniru, ali nijedan se neće boriti za prestižni trofej

Drugi najznačajniji rangirni turnir

Mark Selby eliminiran u drugom kolu UK Championshipa, ispao i Trump

Start UK Championshipa, drugog najznačajnijeg rangirnog turnira u snookeru, nakon neprevaziđenog Svjetskog prvenstva u Shefieldu, donio je prvo iznenađenje - najbolji igrač svijeta Mark Selby doživio je eliminaciju izgubivši u drugom kolu.

Nakon što je uspješno prešao prvu prepreku, na drugoj je položio oružje, bolji od njega bio je Scott Donaldson 6:3. Ovaj igrač u narednoj je rundi poražen od Li Hanga 1:6.

Do kraja turnira nećemo gledati ni Judda Trumpa koji je u trećem kolu poražen od Grahama Dotta, a turnir su okončali i pobjednik od prije dvije godine Neil Robertson koji je u fantastičnom meču izgubio 5:6 od Marka Joycea.

Nakon što su prva tri igrača svijeta ispala, prije mečeva osmine finala najbolje plasirani koji je ostao na turniru je Ronnie O'Sullivan.

Danas su na programu preostali mečevi 1/16 finala, a u srijedu kompletna osmina finala.

UK Championship se igra od 1977. godine u Yorku, nagradni fond ove godine iznosi 850.000 funti, a branilac titule je pomenuti Selby koji je lani drugi put stigao do trofeja eliminiravši u finalu Ronniea O'Sullivana. Finale turnira bit će odigrano 10. decembra, a pobjednik će inkasirati 170.000 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi