Priča s Otoka koja tjera suze na oči: Nije imao ni za kirije, deložiran je, ali život piše romane

Milkinsu se život promijenio u jednoj sedmici

Priča s Otoka koja tjera suze na oči: Nije imao ni za kirije, deložiran je, ali život piše romane

A. Beganović

Robert Milkins osvojio je Welsh Open i evropsku seriju turnira. Osim trofeja osvojio je i novčanu nagradu od 230.000 funti. 

Robert Milkins osvojio je Welsh Open, rangirajući snooker turnir. Osim trofeja, Milkinsu je pripalo i 230.000 funti, 80. za osvajanje Welsh Opena, te 150.000 za osvajanje evropske serije turnira.

U finalnom meču Milkins je bio pod velikim pritiskom jer pobjeda mu je donosila i trofej u evropskoj seriji. I osjetilo se to na otvaranju meča. Shaun Murphy je poveo 3:1, no nakon petnaestominutne pauze Milkins preokreće na 4:3, da bi posljednji frame prve sesije dobio Murphy za 4:4.

Prvi frame u drugoj sesiji otišao je na stranu Milkinsa (5:4) i do kraja meča prednost nije ispuštao iz svojih ruku i na kraju je slavio rezultatom 9:7. Istina, nije bilo nekih spektakularnih frameova, odnosno meč je prošao u taktičkom nadmudrivanju gdje se bolje snašao Milkins.

Milkins je tako stigao do drugog trofeja na rangirajućim turnirima, zaradio je 230.000 funti ali se i prometnuo u jednog od glavnih favorita na Svjetskom prvenstvu koje počinje krajem aprila.

Nakon finalnog meča Milkins je sijao od sreće, ali nije mogao vjerovati da je stigao do naslova i ogromnog novčanog bonusa.

Oglasi

"Ne mogu vjerovati da sam osvojio naslov i bonus. Bila je to velika borba. Borio sam se sa svojim emocijama. Nisam igrao onako kako sam želio, no na kraju sam ipak ponosan na sebe. Napravio sam neke dobre poteze u posljednjoj sesiji. Sretan sam", istakao je Milkins.

Za razliku od nekog ranijeg perioda Milkins sada ima i plan B u svojoj igri. Upravo je to i po njemu jedan od glavnih razloga za sve bolje rezultate.

"Imam plan B i prilično dobro fukncionira kada mi stvari ne idu dobro. To je ta razlika u odnosu na igrača kojeg ste gledali u prošlosti. Moja sigurnost mi mnogo pomaže. Mislim da sam taktički bio bolji od Murphyja i to je donijelo prevagu na moju stranu. Imao je nekoliko puta priliku da me kazni, ali promašio je što ne radi često", dodao je Milkins.

Osvajač Welsh Opena i evrpske serije svjestan je da su mu se sada otvorila mnoga vrata.

"Ovo mi je otvorilo mnoga vrata, sada imam mnogo snookera za igrati. Samo jedna sedmica mijenja život, nestvarno je. Turnir na Gibraltaru prošle godine je bio početak svega, ali ova sedmica je najveća u mom snooker životu", rekao je Milkins a zatim i otkrio detalje iz svog života koji su šokirali javnost, prije svega u Velikoj Britaniji.

"Pobjedu posvećujem svojim prijateljima Deanu i Mandyju. Oni su mi kao porodica, kumovi su moje djece. Kada sam u prošlosti imao problema, odnosno kada sam deložiran iz stana, primili su me i uvijek bili tu za mene i porodicu. Oni su za mene vrlo važni ljudi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi