Magija u Milton Keynesu: Maksimalni break Shauna Marphyja

Magija u Milton Keynesu: Maksimalni break Shauna Marphyja

A. Beganović

U Milton Kaynesu igraju se kavalifikacije za rangirajući snooker turnir German Masters, a na samom otvaranu kvalifikacija napravljen je i maksimalni trocifreni break od 147 poena.

Do ovog za snooker rijetkog poduhvata stigao je Shaun Murphy i to u 1. kolu kvalifikacija u kojem je rezultamom 5:0 savladao Chen Zifana.

U drugom frameu Murphy je napravio maksimalni trocifreni break i tako je već zaradio 5.000 funti.

Inače, Murphyju je ovo šesti maksimalni trocifreni break u karijeri. Pridružio se Dingu Junhuiju i Stuartu Binghamu, koji su također napravili po šest maksimalnih breakova u karijeri, a samo trojica igrača napravila su više.

Radi se o Johnu Higginsu i Stephenu Hendryju koji su po 11 puta napravili break od 147 poena i Ronnieju O'Sullivanu koji je rekorder sa 15 maksimalnih breakova u karijeri.

Ovo je i treći maksimalni break u sezoni, ranije su ga napravili Ryan Day i John Higgins, te 160. u historiji snookera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi