Nezgodni Tajlanđanin se prepao pobjede protiv O'Sullivana

UK Championship

Nezgodni Tajlanđanin se prepao pobjede protiv O'Sullivana

Ronnie O'Sullivan je danas uz dosta muke savladao Tajlanđanina Akanija Songsermsawada rezultatom 6:5 u osmini finala UK Championshipa.

O'Sullivan je na startu gubio sa 2:0, da bi potom stigao do poravnanja na 2:2 u frameovima. Songsermsawad, koji je tek 84. igrač svijeta, je nakon toga osvojio dva framea, poveo sa 4:2 ali se Ronnie još jednom vratio (4:4).

Tajlanđanin je pri rezultatu 5:4 imao fenomenalnu situaciju da savlada velikog protivnika. Imao je sve u svojim rukama, ali je ubacio dvije obojene kugle iz jednog udarca i pružio O'Sullivanu priliku za 5:5, koju ovaj nije propustio.

U posljednjem Frameu, Ronnie je vodio sa 60:0 i promašio je laganu crvenu te tako pružio priliku Songsermsawadu da dođe do pobjede, ali se ovaj nije najbolje snašao i na kraju je pobjeda ipak pripala Britancu koji je bio i apsolutni favorit.

Ronnie O'Sullivan će se u četvrtfinalu UK Championshipa sastati sa Martinom Gouldom.

Ostali rezultati današnjeg programa:
Gould - Guodong 6:4
Murphy - Walden 6:1
Joyce - Haotian 6:4

Parovi četvrtfinala:
Day - Joyce
O'Sullivan - Gould
Maguire - Perry
Murphy - King

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi