O'Sullivan: Ja sam jedan od najvećih ikad

Planira igrati još pet godina?

O'Sullivan: Ja sam jedan od najvećih ikad

Danas će u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru započeti Svjetsko prvenstvo u snookeru. 

Prvo Svjetsko prvenstvo odigrano je 1927. godine, a tom vremenu dominirao je Joe Davis koji je sa 15 osvojenih titula najtrofejniji igrač svih vremena. U novijem vremenu, Stephen Hendry je najtrofejniji sa sedam svjetskih titula, dok će Ronni O'Sullivan u narednim danima juriti šestu.

Legendarni O'Sullivan (40) je povodom predsojećeg Svjetskog prvenstva govorio za britanske medije, te je poručio kako se smatra jednim od najvećih igrača snookera u historiji.

"Volim da pobjeđujem i da se zabavljam. To je moj stil i ono što me čini jedinstvenim i što me odvaja od drugih", započeo je O'Sullivan za BBC Sport.

Aktuelni svjetski prvak Stuart Bingham je nedavno izjavio da Ronnie mora odgovoriti Hendryju osvajanjem titule svjetskog prvaka, kako bi se mogao smatrati najvećim igračem.

"Ne kažem da sam najveći igrač snookera ikad, jer bi to bilo previše. Ostavit ću drugim da daju svoj komentar. Sebe smatram jednim od najvećih, jer sam učinio sam ono što su uradili Stephen Hendry i Steve Davis, a to je dominacija i osvajanje titula", dodao je O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan je ove sezone osvojio Welsh Open u Cardiffu i tako došao do svog 28. naslova u karijeri, koliko imaju John Higgins i Steve Davis, dok Hendry ima osam više.

"Mogu i ja doći do 36 naslova. Ako budem igrao još pet godina, namjeravam osvajati dvije titule godišnje. Mogu to učiniti, što je mnogo realnije nego da dođem do sedam titula prvaka svijeta", zaključio je Ronnie O'Sullivan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi