Osveta McGilla: Nakon prvaka kući ide i viceprvak svijeta

Novo iznenađenje na Svjetskom prvenstvu

Osveta McGilla: Nakon prvaka kući ide i viceprvak svijeta

Adnan Beganović

Drugi dan Svjetskog prvenstva  u snookeru koje se igra u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru donio je još jedno veliko iznenađenje.

Naime, nakon što se u prvom danu od Svjetskog prvenstva oprostio aktuelni svjetski prvak Stuart Bingham, danas je svoj put na najznačajnijem rangirajućem turniru završio i prošlogodišnji finalis Shaun Murphy.

U dobrom i neizvjesnom meču bolji od Murphyja bio je mladi Škot Anthony McGill koji se tako nekadašnjem svjetskom prvaku osvetio za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu.

McGill je nakon prve sesije bio u zasotatku od jednog framea (5:4), a prvi frame u drugoj sesiji dobio je Murphy za vodstvo 6:4. Međutim, McGill je u nastavku meča odigrao sjajno i na kraju je sasvim zasluženo slavio rezultatom 10:8. 

Na meču su viđena četiri trocifrena breaka, dva na obje strane. Murphy je napravio trocifrene breakove u sedmom i desetom frameu (109 i 105), a McGill u drugom i šesnaestom frameu (119 i 117).

Treba dodati da je Murphy treći svjetski prvak koji se već oprostio od Svjetskog prvenstva. Prije njega u 1. kolu su ispali pomenuti Bingham, te Peter Ebdon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti