Poznati polufinalisti PTC Finala

Dobri mečevi u četvrtfinalu

Poznati polufinalisti PTC Finala

Adnan Beganović

Plasman u polufinale  Ladbrokes Players Championship Grand Finala izborili su Shaun Murphy, Mark Allen, Ricky Walden i Barry Hawkins.

Dosta dobrih mečeva odigrano je u četvrtfinalu  Ladbrokes Players Championship Grand Finala, a najzanimljivije je bilo u duelu Shauna Murphyja i Bena Woollastona. Slavio je Murphy, a meč je otišao u posljednji sedmi frame i tokom istog nije napravljen niti jedan trocifreni break.

Allister Carter, koji je u 2. kolu savladao najvećeg favorita za osvajanje naslova Judda Trumpa, izgubio je u četvrtfinalu. Bolji od Kapetana Cartera bio je Ricky Walden koji je slavio rezultatom 4:1. Walden je igrao sjajan snooker i meč je završio sa dva trocifrena breaka.

Barry Hawkins je bio bolji od Ding Junhuija (4:2), s tim da je jedini trocifreni break od 127 poena na meču napravio poraženi Kinez, dok je u meču bez trocifrenih breakova Mark Allen nadigrao Mikea Dunna (4:1).

U polufinalu se sastaju Walden i Hawkins, te Murphy i Allen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti