Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva u snookeru

Odigrana tri kola kvalifikacija

Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva u snookeru

Adnan Beganović

U subotu počinje Svjetsko prvenstvo u snookeru, a u proteklim danima igrane su kvalifikacije nakon kojih su poznata imena svih učesnika najznačajnijeg turnira u sezoni.

Snooker igrači slabije plasirani od 16. mjesta na Rang listi borili su se za učešće na Svjetskom prvenstvu koje se igra od 16. aprila do 2. maja u Sheffieldu u legendarnom Crucible Theatru.

Plasman na Svjetsko prvenstvo kroz kvalifikacije je između ostalog osigurao i nekadašnji svjetski prvak Ding Junhui koji je u 3. kolu kvalifikacija sa ubjedljivih 10:2 po frameovima savladao Nigela Bonda.

Najslabije rangirani igrač na Svjetskom prvenstvu biće Mitchell Mann (74) koji je u 3. kolu kvalifikacija u fenomenalnom meču savladao Dechawata Poomjaenga rezultatom 10:9.

Peter Ebdon je u završnom krugu kvalifikacija bio bolji od Iana Burnsa (10:2), Ryan Day je nadigrao Kena Dohertyja (10:6), dok je u derbiju 3. kola kvalifikacija Allister Carter bio bolji od Dominica Dalea (10:6).

Osamnaesti igrač na svijetu, Liang Wenbo, u 3. kolu kvalifikacija je bio bolji od Xiao Guodonga (10:6), Kyren Wilson je istim rezultatom savladao Matthewa Stevensa, dok je Michael Holt bio bolji od Marka Kinga (10:8).

Plasman u 1. kolo Svjetskog prvenstva još su osigurali Graeme Dott, Zhang Anda, Robbie Williams, Sam Baird, Robert Milkins, David Gilbert, te Alan McManus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi