"Tenisu, snukeru i golfu nije mjesto na Olimpijskim igrama"

Ronnie O'Sullivan, legenda snukera:

"Tenisu, snukeru i golfu nije mjesto na Olimpijskim igrama"

Ronnie O'Sullivan, petostruki svetski šampion u snukeru, kazao je kako sportu koji on igra sa obje ruke podjednako dobro, nije mjesto na Olimpijskim igrama, kao ni golfu ni tenisu.

"To bi bilo veliko iskustvo i dobro za biografiju, ali nisam zagovornik te ideje. Mislim da tenis i golf ne bi trebalo da budu u olimpijskom programu, ali ni snuker. Olimpijske igre su za ljude koji treniraju četiri godine za zlatnu medalju. To je njihovo najveće takmičenje. Mi imamo Svjetsko prvenstvo, Masters i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva", kazao je O'Sullivan.

Uprkos mišljenju jednog od najboljih igrača snukera svih vremena, čelnici Svjetske profesionalne bilijar i snuker asocijacije su krajem prošlog mjeseca podnijeli zahtjev za prijem snukera u takmičarski program na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

"Iskreno, vjerovatno bih išao na Olimpijske igre, ako budem igrao 2020. godine, ali bila bi mi čast da veći dio svog vremena provedem gledajući vrhunske sportiste kako se pripremaju za takmičenje", rekao je O'Sullivan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.