Robertson  "pomeo" Hawkinsa, dalje idu Trump, Selby i Fu

Players Championship

Robertson "pomeo" Hawkinsa, dalje idu Trump, Selby i Fu

A. Beganović

Nakon Ronnieja O'Sullivana i Anthonyja Hamiltona plasman u četvrtfinale rangirajućeg snooker turnira Players Championshipa koji se igra u Velsu za nagradni fon od 350.000 funti osigurali su Mark Selby, Neil Robertson, Marco Fu i Judd Trump.

Danas su odigrana još četiri meča osmine finala Players Champiionshipa. Trump je bio bolji od Marka Kinga (5:2), Robertson je "pomeo"  trećeg nositelja Barryja Hawkinsa, Fu je bio bolji od Anthonyja McGilla (5:1), dok je Selby u najzanimljivijem meču dana savladao Ryana Dayja (5:4).

Trump je u duelu sa Kingom od samog početka koncev igre držao u svojim rukama. Poveo je 3:0, da bi King uspio smanjiti na 3:2, no u ovom meču to je bilo sve od njega. Trump je slavio 5:2 uz break od 132 poena što je do sada najveći break na turniru.

Duel  Selbyja i Dayja donio je mnogo više uzbuđenja. Selby je u dva navrata imao prednost od po dva framea (2:0 i 4:2), no uporni Day se nije predavao. Uspio je meč odvesti u odlučujući deveti frame u kojem se bolje snašao Selby.

Robertson je u meču bez trocifrenog breaka savladao sa makimalnih 5:0 danas neprepoznatljivog Hawkinsa, dok  se ni Fu, također u meču bez trocifrenog breaka, nije pretjerano napatio protiv McGilla (5:1).

Trump će u četvrtfinalu igrati protiv O'Sullivana, Selby i Fu će ukrstiti svoja "snooker koplja", dok će Robertson igrati protiv boljeg iz duela Cartera i Murphyja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti