Jasno je zašto je popularniji od sporta kojim se bavi: Koliko je 'težak' Ronnie O'Sullivan?
Foto - Instagram / Ronnie O'Sullivan

Rijetko je ko milioner među snooker igračima

Jasno je zašto je popularniji od sporta kojim se bavi: Koliko je 'težak' Ronnie O'Sullivan?

M. Šljivak

Ronnie O'Sullivan apsolutna je svjetska zvijezda.

Legendarni snooker igrač bez ikakve dileme je popularniji od sporta kojim se bavi i zahvaljujući tome je uspio tokom karijere da zaradi milione.

Ronnie je od nagradnog fonda tokom karijere zaradio ukupno 15 miliona dolara. Naravno, brojni porezi sve što ide uz to su cifru značajno smanjili, no niko nije zaradio od snookera kao on.

Ipak, nisu to cifre kao što zarađuju neki drugi sportisti. Ronnie je jedan od rijetkih milionera među snookerašima, a njegovo trenutno bogatstvo se procjenjuje na 14 miliona dolara.

Dosta od tog novca je stiglo i od sponzora. O'Sullivan je čovjek koji je jako privlačan sponzorima u Velikoj Britaniji i on to maksimalno koristi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi