Niko nikad nije 'isprašio' O'Sullivana kao ovaj momak - Napravio je nemoguće i Ronnieja poslao kući

Veliki preokret i pobjeda Brecela

Niko nikad nije 'isprašio' O'Sullivana kao ovaj momak - Napravio je nemoguće i Ronnieja poslao kući

M. Šljivak

Ronnie O'Sullivan neće odbraniti titulu svjetskog prvaka u snookeru. Legendarni 'The Rocket' ispustio je veliko vodstvo protiv Luce Brecela i poražen je u četvrtfinalu s 13-10 po frameovima.

Ronnie 0'Sullivan oprostio se od nastupa na Svjetskom prvenstvu u snookeru. Učinio je to na šokantan način u Crucible Theatreu jer je ispustio prednost od 10-6, te je poražen od Luce Bercela s 13-10.

'The Rocket' je uoči današnje sesije imao veliku prednost. Rezultat od 10-6 je nešto što on ne ispušta, no danas je Ronnie bio neprepoznatljiv i protivnik je iskoristio apsolutno sve greške najvećeg igrača ikad.

Prednost se iz framea u frame smanjivala. Izrazi lica O'Sullivana govorili su kako mu više ništa nije jasno, a prednost se iz igre u igru topila.

Na kraju se desio pravi šok. Ronnie je izgubio šest partija zaredom i na kraju je poražen u četvrtfinalu rezultatom 13-10.

Oglasi

Belgijanac je tako došao do velikog rezultata. Ovo mu je najveća pobjeda karijere, a O'Sullivan je nakon teškog poraza rekao.

"Nisam pružio nikakav otpor, ali on je igrao nevjerovatno. S druge strane mene nije išlo da bih imao ikakav utjecaj na igru", rekao je O'Sullivan i dodaje:

"Da je ovo bio bokserski meč davno bi ga zaustavili. U Crucibleu ne prolazi ovakva igra jer ćete uvijek neko izbaciti kada si loš", poruka je slavnog snookeraš, a poslao je poruku i protivniku.

"On je vjerovatno najtalentovaniji igrač snookera kojeg sam ikad vidio. Nadam se da će osvojiti titulu. Ovako se igra snooker".

Brecel je naravno presretan. Spreman je ići do kraja.

"Uvijek igram na isti način. Imao sam plan B, ali nikad ga ne volim koristiti. Ne smeta mi nikad ni kada izgubim", kratko je rekao sjajni igrač.

Do ove godine Brecel nikada nije dobio nijedan meč na Svjetskom prvenstvu, no njegov snooker je čaroban i vidjet ćemo može li otići do samog kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi