Ronnieja je i sudija znao moliti da napravi maksimalni break

On je popularniji od sporta kojim se bavi

Ronnieja je i sudija znao moliti da napravi maksimalni break

Adnan Beganović

Jedan od najboljih snooker igrača i jedini čovjek koji je popularniji od sporta kojim se bavi, Ronnie O'Sullivan, danas je ponovo zatalasao sportsku javnost, pogotovo onu na Otoku gdje je snooker jako popularan.

Naime, u 1. kolu Welsh Opena Ronnie "raketa" je u duelu sa Barryjem Pinchesom mogao napraviti maksimalni trocifreni break od 147 poena što bi mu bio 14. u karijeri.

Međutim, Ronnie je pred sam kraj breaka saznavši da je nagrada za maksimalni trocifreni break skromnih 10.000 funti, odlučio umjesto crne ubaciti rozu kuglu, pa je na kraju break završio sa 146 poena.

Ljubitelje snookera Ronnie je još jednom oduševio i većina ih je složna da je uradio pravi potez, dok "raketu" osuđuju čelnici Svjetske snooker organizacije.

Sigurno je da velikana ovog sporta to neće previše zabrinuti, a treba naglasiti da se prije šest godina Ronnie također našao u sličnoj situaciji. Igrao se World Open u Glasgowu, njegov protivnik je bio King, a Ronnie je napravio 140 poena iz jednog dolaska na stol.

Iz istih razloga kao i danas, odnosno zbog slabe novčane nagrade, nije htio ubaciti posljednju crnu kuglu. Ostavio je tak, pozdravio se sa svojim protivnikom  i krenuo je prema svlačionici.

Međutim, sudija je zamolio Ronnieja da ubaci crnu i napravi maksimalni trocifreni break zbog navijača, što je on i uradio.

Čudan je Ronnie i ovom sportu koji je sve popularniji i u našoj zemlji dao je mnogo, a da se sto posto posvetio snookeru, danas bi sasvim sigurno bio daleko najtrofejniji igrač. Ali, Ronnie tada jednostavno ne bi bio Ronnie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi