Selby i Maguire u osmini finala Svjetskog prvenstva

Bez većih problema

Selby i Maguire u osmini finala Svjetskog prvenstva

A. Beganović

Stephan Maguire i Mark Selby plasirali su se u osminu finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Shefieldu u Crucible Theatru.

Aktuelni svjetski prvak, Mark Selby, u 1. kolu je nadigrao Fergala O'Briena. Slavio je Selby rezultatom 10:2, a pitanje pobjednika bilo je odlučeno nakon prve sesije koju je aktuelni svjetski prvak riješio u svoju korist rezultatom 8:1. Treba dodati i da na ovom meču nije napravljen nijedan trocifreni break.

U duelu Anthonyja McGilla i Stephena Maguirea takođe nije bilo mnogo uzbuđenja. Nakon prve sesije Maguire je vodio 7:2, a u drugoj je rutinski posao priveo kraju. I ovaj meč je završen bez trocifrenog breaka, a Maguire je u petom međusobnom duelu prvi put savladao McGilla.

Selby će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela Ryana Dayja i Xiao Gudonga, dok će Maguire snage oddmjeriti sa pobjednikom meča Judd Trump - Rory McLeod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi