Sjajan meč: O'Sullivan u infarkt završnici slomio Fua

U finalu će igrati protiv Marka Selbyja

Sjajan meč: O'Sullivan u infarkt završnici slomio Fua

A. Beganović

U finalu UK Championshipa, rangirajućeg snooker turnira koji se igra za nagradni fond od 850.000 funti igrat će Mark Selby i Ronnie O'Sullivan.

Nakon što je u prvom polufinalnom susretu Selby savladao Shauna Murphyja (6:2), u drugom je O'Sullivan u infarkt završnici bio bolji od Marca Fua (6:5).

Ronnie "raketa" koji je do današnjeg polufinala igrao sjajno na UK Championshipu bolje je otvorio meč. Na petnaestominutnu pauzu otišao je sa prednošću od dva framea (3:1).

U nastavku je O'Sullivan imao par prilika da stigne do prednosti od tri framea, no Fu mu to nije dozvolio. Pritiskao ga je konstantno, a O'Sullivan je igrao sve slabije.

Zostatak od dva framea (4:2) Fu je upio nadoknaditi i poveo je 5:4, te je imao veliku priliku da u desetom frameu stigne do pobjede. Međutim, jednu "laganu" zelenu kuglu nije ubacio u rupu i njegovu grešku iskoristio je O'Sullivan, pa je meč otišao u posljednji jedanaesti frame.

Nakon što je "preživio" deseti frame, Ronnie "raketa" je u odlučujućem iskoristio svoju prvu priliku. Na fenomenalan je način "razbio" crvene kugle i trocifrenim breakom je zakao finalni meč Marku Selbyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi