Sjajne vijesti za ljubitelje snookera: Vraća se Hendry
FOTO: EPA

Sjajne vijesti za ljubitelje snookera: Vraća se Hendry

A. Beganović

Sedmostruki svjetski prvak u snookeru Stephen Hendry odlučio se vratiti među profesionalce što je za ljubitelje ovog sporta sjajna vijest.

Uz Ronnieja O'Sullivana po mnogima najbolji svjetski igrač svih vremena dobio je wild card za novu sezonu i za stolom ćemo ga već gledati od 21. septembra kada je na rasporedu Europen Masters.

Hendry se od profesionalne karijere oprostio 2012. godine nakon Svjetskog prvenstva, a sa sedam osvojenih titula svjetskog prvaka je rekorder u ovom sportu.

Ukupno je osvojio 36 rangiranih turnira i samo O'Sullivan je ispred njega (37), a i po broju maksimalnih braekova (147) je na drugom mjestu svih vremena. Napravio ih je 11, a O'Sullivan 15. Veliki je ljubitelj fudbala i navijač je škotskog Hartsa.

Top Komentari

Panjevi7
Dobra vijest!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi