The Warrior želi među 16 najboljih prije Svjetskog prvenstva

Kyren Wilson igra snooker sezonu iz snova

The Warrior želi među 16 najboljih prije Svjetskog prvenstva

Adnan Beganović

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela snooker sezone je mladi 25-godišnji Kyren Wilson.

Engleski snooker igrač igra svoju sezonu iz snova. Wilson je u aktuelnoj sezoni stigao i do premijernog naslova na rangirajućem turniru savladavši u finalu Shaghai Opena Judda Trumpa (10:9).

Dobre igre donijele su mu i napredak na Rang listi. Sa 56. mjesta skočio je na 19., a njegov cilj je uoasti među 16 najboljih snokker igrača uoči Svjetskog prvenstva.

"Ispred menme su samo dva igrača, Stephen Maguire i Liang Wenbo. Do početka Svjetskog prvenstva imaju još tri turnira i s jednim trijumfom bi mogao skočiti mežu 16 najboljih igrača", izjavio je Willson, koji je u sviojetu snookera poznat pod nadimkom The Warrior.

"Prošle godine sam na Svjetskom prvenstvu poražen u 1. kolu. To je događaj o kome sanjaju svi igrači. Igram dobro, nalazim se na korak do plasmana među 16 najboljih igrača i nisam zabrinut. Ukoliko ostvarim ulazak među 16 najboljih, to će za mene biti veliki uspjeh", dodao je The Warrior.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti