Trump ubjedljiv, aktuelni svjetski prvak ide kući

Počeo je Australian Open

Trump ubjedljiv, aktuelni svjetski prvak ide kući

Adnan Beganović

U dalekoj Australiji susretima 1. kola počeo je Australian Goldfields Open. Najbolji snooker igrači doputovali su u Australiju gdje će se boriti za titulu na prestižnom rangirajućem turniru čiji nagradni fond je 500.000 australijskih dolara.

Danas je odigrano šest mečeva 1. kola, dok je sutra na rasporedu još deset, a na samom otvaranju viđeno je i prvo veliko iznenađenje.

Naime, aktuelni svjetski prvak, Stuart Bingham, u 1. kolu pretrpio je poraz. Bolji od svjetskog prvaka i to nakon devet odigranih frameova bio je Irac Fergal O'Brien.

Aktuelni svjetski prvak mnogo bolje je otvorio meč i poveo je 2:0, a nakon šest odigranih frameova imao je prednost 4:2, odnosno imao je čak tri meč lopte. No, iskusni Irac nije se predavao i sjajnom igrom u završnici, uz jedan trocifreni break (128), uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist za pobjedu 5:4.

Prvi nositelj, Judd Trump, nije imao problema u duelu sa Jackom Lisowskim. Slavio je Trump sa maksimalnih 5:0 po frameovima, a indentičnim rezultatom Stephen Maguire je nadigrao Joela Walkera.

Zanimljivo je bilo u duelu Rickyja Waldena i Andrewa Higginsona, a na kraju je rezultatom 5:3 slavio Walden. Indentičnim rezultatom Ian Burns je nadigrao 15. nositelja Xiao Guodonga.

Dobru partiju na otvaranju Australian Opena pružio je i iskusni John Higgins, koji je bio bolji od Michaela Georgioua. Slavio je Higgins rezultatom 5:2, a zanimljivo je to da je njegov protivnik poveo 2:0, no nakon toga je nivo njegove igre opao, što je Higgins znao kazniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.