U polufinalu Selby, Robertson, Hawkins i Wilson
Selby je danas savladao Williamsa 6:2

China Open

U polufinalu Selby, Robertson, Hawkins i Wilson

Jedan od najrenomiranijih snooker turnira u kalendaru, China Open ušao je u svoju završnicu. Takmičenje čiji je nagradni fond milion funti u nedjelju će iznjedriti posljednjeg osvajača nekog rangirnog turnira prije najvećeg takmičenja u sezoni, Svjetskog prvenstva u Sheffieldu.

Priliku da se dokopaju pehara i izdašne novčane nagrede imat će Niel Robertson, Mark Selby, Barry Hawkins i Kyren Wilson.

Fantastične partije odigrali su Hawkins i Ford, a pobjednik je riješen u posljednjem 11. frameu. Još dramatičnije je bilo u sudaru Wilsona i Jacka Lisowskog, posljednji frame se igrao jako dugo, a bolji je u igri živaca ipak bio renomiraniji igrač.

Robertson je neočekivavo lako pomeo Stewarta Binghama 6:0, dok je Selby svoje treće rangirno polufinale ove sezone izborio elimiravši starog znanca Marka Williamsa 6:2.

"Igram sve bolje kako se bliži kraj turnira i zaista sam sretan načinom kako sam igrao danas. Nisam imao previše samopouzdanja kada sam tek došao u Kinu, nisam znao šta da očekujem jer imam stvarno jako lošu sezonu. Želio sam uhvatiti djelić forme uoči Svjetskog prvenstva, ali evo, kako stvari stoje, borit ću se za trofej", kazao je Selby koji će u Crucibleu za nekoliko sedmica pokušati osvojiti svoj četvrti naslov svjetkog prvaka.

U sutrašnjem polufinalu igrat će Mark Selby - Kyren Wilson (06:45 po srednjeevropskom vremenu), dok će Robertson i Hawkins za stol u 13:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi