Veličanstven povratak Ronnieja "rakete" O'Sullivana

Bolji od Williamsa u 1. kolu Mastersa

Veličanstven povratak Ronnieja "rakete" O'Sullivana

Adnan Beganović

U Londonu je u legendarnom Alexandra Palaceu počeo Matsers, jedan od najznačajnijih snooker turnira koji se igra za nagradni fond od 600.000 eura.

Odigrano je šest mečeva 1. kola, a ljubitelji snookera su ovaj turnir očekivali s velikim nestrpljenjem pošto se nakon osmomjesečne pauze svojoj najvećoj ljubavi vratio Ronnie "raketa" O'Sullivan.

Najtalentiraniji snooker igrač, a po mnogima i najbolji svih vremena, iako nema najviše osvojenih titula, na fenomenalan način se vratio snookeru.

U 1. kolu Mastersa O'Sullivan je u sjajnom meču savladao Marka Williamsa, a do pobjede je došao u posljednjem odlučujućem frameu (6:5). Ronnie je bolje otvorio meč i poveo je 2:0, no Williams uzastopno osvaja četiri framea i dolazi do ogromne prednosti. U tim momentima izgledalo je da Ronnie "raketa" gubi svoj povratnički meč, ali s dva trocifrena breaka (104, 117) u naredna tri framea O'Sullivan ponovo dolazi do prednosti.

Početak šestog framea pripao je Williamsu, no kada je imao veliku prednost pravi grešku, te pruža priliku O'Sullivanu za "krađu". Krenuo je Ronnie "čistiti" kugle sa stola, ali na posljednjoj crvenoj pravi grešku, što koristi Williams i meč odlazi u posljednji 11 frame u kojem se bolje snašao O'Sullivan za konačnih 6:5.

O'Sullivan će u četvertfinalu igrati protiv Marka Selbyja koji je večeras u 1. kolu sa stola "počistio" Rickyja Waldena. Slavio je Selby sa 6:0 po frameovima uz jedan trocifreni break od 113 poena.

Podsjetimo, Judd Trump je u 1. kolu bio bolji od Stephena Maguirea (6:4), Stuart Bingham je nadigrao Ding Junhuija (6:4), Mark Allen od Shauna Murphyja (6:4), a Barry Hawkins od Joea Perryja (6:3).

Sutra su na rasporedu posljednja dva meča 1. kola, a sastaju se Neil Robertson i Marco Fu, te Joe Higgins i Liang Wenbo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti