Velika pobjeda Maguirea, poznati polufinalisti China Opena

Velika pobjeda Maguirea, poznati polufinalisti China Opena

Adnan Beganović

Rangirajući snooker turnir, China Open, koji se igra za nagradni fond od 478.000 dolara ušao je u samu završnicu.

Naime, danas su odigrani četvrtfinalni mečevi, a plasman u polufinale su osigurali Judd Trump, Stephen Maguire, John Higgins i Ricky Walden.

Najznačajniju pobjedu u četvrtfinalu ostvario je Maguire, koji je plasmanom u polufinale China Opena osigurao direktno učešće na Svjetsko prvenstvu s obzirom da će biti plasiran među 16 najboljih snooker igrača. U kvalifikacije Svjetskog prvenstva morat će nekadašnji svjetski broj jedan, Ding Junhui.

Maguire je u današnjem četvrtfinalnom meču savladao Alfieja Burdena sa ubjedljivih 5:1 po frameovima, a meč je zavšen bez trocifrenog breaka.

Trump je do polufinala stigao pobjedom na Kingom, koji je imao prednost 3:2, ali Trump je serijom 3:0 stigao do sigurnog trijumfa (5:3). I ovaj meč je završen bez trocifrenog breaka.

Walden je u derbiju četvrtfinala lakše od očekivanog savladao aktuelnog svjetskog prvaka Stuarta Binghama. Slavio je Walden rezultatom 5:1, a i ovaj meč je završen bez trocifrenog breaka.

Iskusni John Higgins je u četvrtfinalu savladao Noppona Saengkhama. Slavio je višestruki svjetski prvak rezultatom 5:3, a kao i prethodnim četvrtfinalnim mečevima, ni u ovom nije boilo trocifrenog breaka.

U polufinalu će snage odmjeriti Higgins i Walden, te Maguire i Trump.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi