12 najzanimljivijih činjenica o Novaku Đokoviću

12 najzanimljivijih činjenica o Novaku Đokoviću

Počeo je igrati tenis sa 4 godine

A. Haznadarević

Voljeli ga ili ne, jedno se mora priznati - Novak Đoković je vjerovatno najveći sportista sa prostora Balkana svih vremena. Već godinama je u samom vrhu svjetskog tenisa, a i trenutno se njegovo ime nalazi na čelu velike ATP liste najboljih tenisera svijeta. Pored umijeća sa reketom, radi se o jako ekscentričnoj osobi veoma zanimljivoj publici. Neke činjenice o ovom Srbijancu su posebno zanimljive široj populaciji.

Sa samo četiri godine je Novak Đoković počeo igrati tenis, da bi davne 1993. godine na Kopaoniku bio primijećen od bivše jugoslavenske teniserke Jelene Genčić. Ona je radila s budućim svjetskim "brojem jedan" više od šest godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti