15. teniserka svijeta prekinula meč zbog problema sa srcem

Nije bilo nimalo lijepo za vidjeti

15. teniserka svijeta prekinula meč zbog problema sa srcem

15. teniserka svijeta Johanna morala je prekinuti meč protiv Marije Bouzkove u prvoj rundi Lexington Opena, a razlog su bili problemi sa srcem. 

Konta je poslije samo nekoliko minuta meča pozvala doktora i pomalo panično provjeravala puls pipajući vratne žile. Kasnije je kazala kako je imala srčanu aritmiju.

Nakon nekoliko minuta prekida nastavila je meč i kasnije ga izgubila od 48. teniserke svijeta sa 6:4 i 6:4. Bio je to inače prvi meč za Konte od marta mjeseca.

Kako je sama kazala nakon poraza, ovaj problem zadesio ju je četvrti put u karijeri. Poručuje da je bila ranije na testovima koji su pokazali da je sa njenim srcem sve u redu, ali da će to učiniti ponovo jer se ne osjeća nimalo ugodno.

"Ponekad imam srčane aritmije. Moje srce počinje ubrzano kucati bez razloga. Nisam se uspaničila, samo sam htjela vidjeti doktora. Odradila sam ranije sve provjere. Potpuno sam zdrava, ali ovakve stvari se mogu desiti. Aritmija me je pratila do otprilike rezultata 4:3 u prvom setu. Kasnije je prestala i mogla sam se skoncentrisati na tenis. Ovo je četvrti put u karijeri da mi se desi. Prvi put 2017. godine, onda 2018., pa prije dva mjeseca na treningu. Ne znamo zašto se to dešava. Nekada je u stresnim situacijama, nekada ne. Zabrinuta sam. Odradit ću ponovo testove", kazala je ona.

Inače, meč je odigran u izuzetno sparnim uslovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi